Het beste voer voor een vogelspin

mei 08

Het beste voer voor een vogelspin

Een vogelspin als huisdiertje is niet direct het beste huisdier maar wel het liefste huisdier want een vogelspin maakt nooit geen lawaai. Een vogelspin is een nachtdier en overdag zal de spin kalmpjes en netjes in het hol blijven om dan ’s nachts te ontwaken en op jacht te gaan naar iets lekkers. Vogelspinnen eten niet alles, zij hebben maar een beperkte menukaart omdat niet veel keuze hebben want een vogelspin kan geen dieren eten die groter zijn dan zijzelf.

Het lievelingshapje

Vogelspinnen eten het liefste wormen en in het bijzonder lekkere sappige meelwormen. Je legt overdag een paar wormen in het terrarium van de spin en wanneer de spin honger heeft zal zij de wormen met alle plezier oppeuzelen. Een vogelspin heeft net zoals de mens vocht nodig om te overleven. Zet een klein bakje water in het terrarium maar zorg dat de vogelspin niet kan verdrinken. Als de boeklongen van de spin in aanraking komen met water dan is de spin reddeloos verloren. Leg bij voorkeur stenen in het water zodat de spin daarop kan staan.

Wat eet de vogelspin nog zoal?

In principe eet ze alles wat maar kleiner is van zijzelf. Babymuisjes zijn een lekkere hap voor de vogelspin en dat mag een levende of een ingevroren muisje zijn, de spin vindt alles lekker. Geef de voorkeur om muisjes ingevroren te voeren want anders kan het muisje de spin schade aanbrengen.

Wat eet een verzwakte vogelspin?

Vogelspinnen vervellen na een bepaalde periode en het is goed om te weten dat alles een spin verveld is, ze ongeveer 2 weken niet et omdat alles opnieuw hard moet worden, inclusief de tanden! Wanneer dit het geval is kan je eventueel een kippenmaagje toedienen aan de spin met een lang pincet. Gebruik dit pincet want anders loop je de kans op gebeten te worden. Voor meer informatie kun je ook terecht bij de vereniging voor liefhebbers van vogelspinnen.